Ismerj meg 10 elvet 60 perc alatt, ami felhasználómágnessé változtatja a digitális termékedet

Így használd a gamificationt és a behavior designt az appod, honlapod, szoftvered fejlesztésében

Van egy applikációd és szeretnéd, ha többen használnák?

Létrehoztál egy tagsági rendszert és aktívan tartanád a közösségedet?

Készítettetek egy szoftvert és szeretnéd rávenni a felhasználókat, hogy több funkciót használjanak?

Egy digitális termék képes kisimítani az életed és a munkád gyűrődéseit.

Egy app, egy tagsági rendszer vagy egy szoftver mindig segít valamilyen problémát megoldani sok embernek egy cseppnyi varázslattal. Ezt az érdeklődők könnyen megértik, fizetnek is neked a cuccért, aztán mégsem használják.

Gyakran le is mondják 1-2 hónap után az egészet, pedig a terméked tényleg világklasszis megoldás (akár egy tracker appot, akár egy számlázót készítesz).

A digitális termékekre is igaz, ami a többire: az nem elég, ha jól működik.

Az nem elég, ha az emberek tudják használni: akarniuk is kell. Enélkül szépen (lassan) elhagyja mindenki.

Ehhez pedig nem árt a legjobb figyelemmágnesekhez nyúlni: a gamificationhöz és a behavior designhoz.

Ismerd meg azt a 10 alapelvet, amelyek sutba dobásával a szuper digitális terméked egy kietlen szellemváros lesz

A játékoknak évezredes előnyük van abban, hogy lekössék és megtartsák a figyelmünket. Ezért érdemes játékelemeket – például pontokat, jelvényeket – használni a termékfejlesztésben: ez a gamification.

Ha a gamification a hab a tortán, a behavior design a cseresznye a tejszínhabon: a viselkedéstudományok segítenek megérteni, hogy a felhasználóink miért vagy miért nem veszik meg és használják a termékeinket.

A gamification és a behavior design alapelveit használva tudod elkerülni azt, hogy az egyébként remek termékednek ne legyenek rendszeres felhasználói.

Beszéljünk át 10 alapelvet egy esettanulmányon keresztül, kábé egy órában

Ezt érdemes tudnod előzetesen:

  • ingyenes Youtube live adás lesz: életed hatvan percét adod a tudásért cserébe, ráadásul csak egy Youtube-videót kell elindítanod (élő adás), semmit sem kell letöltened hozzá
  • nem kódolásról vagy CSS-mágiáról lesz szó, hanem azt beszéljük át, hogy a digitális termékek hogyan befolyásolják a viselkedést (ha jól tervezünk)
  • az esettanulmány egy honlap lesz, de az átbeszélt alapelveket platformtól és képernyőmérettől függetlenül minden digitális terméknél is használhatod

Hejhó, Ádám vagyok a Kollektívától,

és én tartom meg ezt a webinart.

Viselkedéstervezéssel foglalkozom: abban segítek, hogy az emberek jobb döntéseket tudjanak hozni. Vásárláskor a megfelelő terméket válasszák a folyamatodban, vagy épp a szoftveredet letöltsék és aktívan használják.

Ehhez társadalompszichológiai, játéktervezési és viselkedés gazdaságtani fortélyokat használok. Ezen a webinaron megtanulod, hogyan befolyásold ezekkel az eszközökkel a felhasználóid viselkedését.

2018-ban kiadtunk egy könyvet is a témában, több alkalommal tartottunk konferenciát és tréninget viselkedéstervezés témában, illetve terelgetek egy 2500 fős Facebook csoportot is.

Örülök, hogy veled együtt egyre többen fordulnak tudatosan a viselkedésre és döntésekre ható eszközök és módszerek felé. Most pedig irány a jelentkezés, oké?

nap
óra
perc
másodperc

múlva kezdődik a webinar

Jelentkezz!

Mikor lesz: 2021.06.23. szerda 19.00
Hol lesz: online, szupertitkos Youtube live adásban

Jelentkezés után kapsz egy e-mailt, minden szükséges infóval (a spam mappát is nézd meg).

Extra infók

  • 1 órás webinar lesz: nem átszaladunk a témán felületesen, hanem kibeszéljük részletesen
  • lehet kérdezni: ha pontosítást kérsz vagy még példát, megteheted
  • a téma a gamification alapjai lesznek; érteni fogod, hogy mi ez és mire jó – új ötleteket kapsz hogyan szerezd és tartsd meg mások figyelmét