Gamification területen írod a szakdogád?

Szívesen lennénk a mentoraid, érdekel?

 

A 2 kérdés, amely mindenkit izgat

Jó szakdolgozatot írni piszok nehéz, pláne akkor, ha egy új és érdekes területet dolgozol fel.

Két szűnni nem akaró kérdés éget írás közben: elég jó lesz? Időben kész leszek?

Vajon hol tartana a világ, ha minden szakdolgozatírónak lenne egy segítő mentora?

Egy szakdolgozat a tudás koronája: hosszú évek tanulmányaira teszi fel a méltó éket. Megmutatja, mennyire vagy jó a területeden. Megmutatja, mennyire vagy precíz. Megmutatja, mennyire tele vagy kétségekkel.

Mert a szakdolgozatírás amilyen izgalmasnak tűnik, olyannyira rémálom tud lenni: átdolgozott éjszakák, kihúzott bekezdések, keservesen összeszedett szakirodalom.

Tudod mivel lehet ezt még überelni? Ha olyan területen írod a dolgozatot, mint a gamification.

Sok a szakkönyv (de angolul).

Sok a nemzetközi szakértő (de nehéz őket utolérni).

Sok az izgalmas lehetőség (de kevés a felkutatható konkrétum).

Osztatlan figyelem
félévente 1 új hallgatónak

Mi a Kollektívánál hiszünk abban, hogy a tudás mindenkié. Az utóbbi időben egyre többen írnak gamification témában szakdolgozatot, viszont közvetlen, szakértői segítséget nem találnak sehol hozzá. Ennek most vége.
A Gamification Egyetemi Mentor Programot azért hoztuk létre, hogy a hozzád hasonló hallgatóknak első kézből tudjunk információt adni. Releváns és hasznos tudást. Saját élményeket. Segítséget a szakdolgozathoz.

Kik vagyunk mi?

A Kollektíva egy veszprémi szervezet. 2014 óta tanítunk embereket arra, hogyan lehetnek ügyesebbek és jobbak. Mostanra szinte kizárólag gamificationnel foglalkozunk – kis- és középvállalkozásoknak segítünk jobbá és érdekesebbé tenni a saját cuccaikat.

A Mentor Program Gandalfja Ádám lesz. Imádja az oktatási projekteket (mint például ezt), és több magyar vállalkozásnak segített már low cost kampányokat és ötleteket összerakni. Könyvet is írt a témában, online közösséget is építget, a teljes Kollektívával együtt életre hívta a Gamification Magyarország Konferenciát.

Ráadásul mérnök, így tuti, hogy nem csak elméleti, de gyakorlatban működő dolgot fogtok kidolgozni.

prd_500x700

Milyen lesz velünk együtt dolgozni?

#kérdezgetős

A szakdolgozatírás teljes időtartama alatt rengeteg beszélgetést fogunk letolni. Szeretünk kérdezgetni a te szakterületedről, a választott projektről, az előrehaladásodról, az ötleteidről. Azt még jobban szeretjük, ha te is kérdezel.

#együttdolgozós

A program során ki fogunk dolgozni egy játékosított folyamatot. Ebben tetemes munkád lesz (ez egy ilyen gyakorlati program). Hozhatsz te is projektet, vagy keresünk egyet, amiben aktívan segítesz. A lényeg, hogy nem csak passzív tudásod lesz az írás végére.

#együttgondolkodós

A program során segítünk a megfelelő szakirodalmak megtalálásában (feldolgozni nem fogjuk helyetted), szakértői segítséget kapsz a saját elemzésedhez, megismersz legalább 2 gamification módszertant, és rendszeres Skype meetingjeink lesznek.

#ellenőrzős

Természetesen figyelünk a dolgozatod szakmaiságára, de az írás teljes ideje alatt noszogatunk és támogatunk, hogy ne maradjon semmi az utolsó pillanatra: se a szakmai rész, se az elméleti, se a konkrét írás, se a formázás.

A kiválasztás: minden varázslatnak ára van

Félévente 1 új főt tudunk fogadni.

Mivel vannak olyan intézmények, ahol 1, máshol 2 féléves a szakdolgozatírás, ezért egyszerre 2 hallgató lehet a Mentor Programban (egymástól függetlenül). Amint az egyikük végez, újra meghirdetjük a megüresedett helyet. A szakterületed valahogy kapcsolódjon az alábbiak valamelyikéhez: marketing, oktatás, digitális termékfejlesztés.

A kiválasztás menete:

1. kör: Az alábbi formot töltsd ki (érdemes pár részletet előre megírni pl. Wordben és utána bemásolni és leadni az űrlapot) 2019. január 6. 23:59-ig.

2. kör: Egy 20 perces Skype beszélgetést szeretnénk minden jelentkezővel lebonyolítani az 1. kört követő héten (január 7-13). Ezt emailben egyeztetjük.

Eredményhirdetés: 2019. január 16. szerda – ekkor küldünk emailt minden jelentkezőnek.

Jelentkezz itt és eddig

Határidők még egyszer:

1. kör: form kitöltése 2019. január 6. 23:59-ig.

2. kör: Skype beszélgetés január 7-13 között. Ezt emailben egyeztetjük.

Eredményhirdetés: 2019. január 16. szerda – ekkor küldünk emailt minden jelentkezőnek.