konyv_mockup_landing

Tedd hatékonyabbá ÉS érdekesebbé a cuccodat.

Tervezz olyan terméket/szolgáltatást, amit az emberek akarnak, tudnak és imádnak használni – erre jó a játékosítás.

A terméked/szolgáltatásod szakmailag tökéletes, azonban a rendszeres vagy visszatérő ügyfelek valamiért elmaradnak.

A frusztráció ilyenkor üti fel a fejét: mit nem csinálok elég jól? Mit kellene még fejlesztenem: magamat vagy a terméket?

Mi lenne, ha nem csak a termékedet, de az ügyfeleid viselkedését is képes lennél megtervezni és finoman noszogatni?

Te a szakmád ásza vagy. Hosszú évek gyakorlata van a kisujjadban, ráadásul csillapíthatatlan a tökéletesség iránti vágyad. Lehet, hogy eljutottál arra a pontra, ahol már toporogsz, mert nem tudod, mit lehetne még jobbá tenni a termékeden?

Ez a maximalizmus ára: mindent hajlandó vagy megtenni a saját és az ügyfeleid elégedettségéért. Te azt akarod, hogy a termékedet az ügyfeleid akarják, tudják és imádják használni. Ha tökéletes, akkor biztosan tudják majd használni. De hogyan érheted el azt, hogy akarják és imádják?

nyitott_konyv_mockup_honlap

Ki ne szeretne játszani? A játékoknak évezredes előnyük van abban, hogy cselekvésre bírjanak minket: szeretünk játszani. Mi lenne, ha játékelemeket tennénk a te termékedbe / szolgáltatásodba?

Ez a gamification.

Ez pedig egy könyv, ami megmutatja, hogyan csináld.

 

Mosolyogva olvasod az ügyfél-visszajelzéseket

Ez a keménykötéses könyv olyan, mintha egy állandó álommunkatársat vennél fel:

 • játék és tudomány: kutatásokkal és tapasztalatokkal alátámasztott ötleteket kapsz
 • 27 fejezet: te választod meg, hogy mit ismersz meg először ebből a brutális mennyiségű tapasztalatból
 • 300 oldal: te nem csak megoldásokat akarsz, hanem érteni az összefüggéseket, ezért nem spóroltunk ki semmit a tartalomból
 • magyar nyelvű szakkönyv: az első itthoni útmutató, amellyel magabiztos és szélsebes iramban fogod ellenállhatatlanná formálni a cuccodat

Tartalomjegyzék

LEBONTÁS

1. szint: Bevezető – mindenek előtt

2. szint: Hogyan használjam ezt a könyvet?

3. szint: Miért jó játszani?

4. szint: Motiváció: miért teszünk meg valamit?

5. szint: Hogyan szippantja be a játékost a játék? A horog-modell

6. szint: Hűségprogramok – mit jelent hűségesnek lenni?

7. szint: Határtudományok és amit tanulhatunk belőlük

MEGÉRTÉS

8. szint: Mi az a gamification?

9. szint: Miért jó a játékosítás?

10. szint: Mi játékosítás és mi nem az?

11. szint: Gamification alapok

12. szint: Az MDA-keretrendszer

13. szint: MDA, kibővítve

14. szint: Játékosok

15. szint: A munka gyümölcse: jutalmazási rendszerek

FELÉPÍTÉS

16. szint: Hogyan alakítsunk ki kiegyensúlyozott pontrendszert?

17. szint: Ideális beszintezés

18. szint: A ranglisták csapdája

19. szint: A játékos életútja

20. szint: A narratíva

21. szint: A kollektív utazás

22. szint: Sötét trükkök

23. szint: Keretrendszerek

24. szint: KOJAK – a Kollektíva Játékosítási Keretrendszere

25. szint: Ötletek a nagyvilágból

26. szint: Az út kezdete

Kinek szól ez a könyv?

 • Marketingeseknek, mert a tartalom előállítása és a technológiával való lépéstartás mellett új lehetőségeket és ötleteket találhatnak az érdeklődők és leendő ügyfelek érdeklődésének felkeltésére.

 • Digitális termék fejlesztőknek, mert egyre több a kiváló termék a piacon, és egyre nehezebb kitűnni. A gamification segít a kiváló termékek felhasználói élményét javítani.
 • Vállalkozóknak, mert az új ügyfelek megszerzése és a meglévő megtartása néha izzadságos feladat. Legalább is eddig az volt.

   

   

   

Ki írta?

Ádám 2014 óta foglalkozik olyan közösségekkel, ahol tanulni lehet (a Kollektíva mellett ilyet a Toastmasters Veszprém, a TEDxBenedekHegy, vagy éppen a Collabri meetupsorozat).

Kitartóan hiszi, hogy játékokkal és tudománnyal a világ jobbá és hatékonyabbá tehető. A Kollektívával gyűjti, rendszerezi és megosztja azt a tudást, ami ehhez szükséges: gamification, pszichológia és viselkedés gazdaságtan területeken.

Óraadó oktató a veszprémi Pannon Egyetemen, ahol Játékosítás a gyakorlatban címmel tart kurzust.

2017-ben előadott a Gamification Europe Conference konferencián Nagy-Britanniában.

Az utóbbi években több magyar kis- és középvállalkozás termék- és szolgáltatásfejlesztésében vett részt.

"Játék az egész világ, és játékos benne minden ember"

Nem az a legjobb a Gyakorlati játékosítás könyvben, hogy a gamification alfáját és omegáját is könnyedén megérted belőle. Nem is az, hogy olyan szemléletet kapsz a gamification, alkalmazott pszichológia és viselkedés gazdaságtan elegyéből, amely minden bizniszben felhasználható. És nem is az, hogy képtelen leszel szó szerint rongyosra olvasni, mert kiváló minőségben gyártották le.

A legjobb az a gamificationben, hogy te is élvezni fogod, miközben felhasználod. Cikázni fognak az új ötleteid, kipróbált receptek mentén fogod tudni kidolgozni őket, aztán pedig jöhetnek az elismerő vásárlói visszajelzések.

És itt még nincs vége.

Három bónusszal fejeljük még meg ezt a könyvet:

giftbox

A könyvet ingyenes szállítással küldjük ki, és 3-4 munkanapon belül kézhez is kapod.

bookmark-open-outline-filled

Készítettünk egy szupertitkos online  felületet, ahol a könyv fejezeteihez kapcsolódó extra tartalmakat gyűjtünk és frissítünk. A könyvvel ehhez is hozzáférhetsz.

location-marker-flat

Az általunk kidolgozott módszertanhoz, a KOJAK-hez készítettünk egy A3 méretű tervezősablont azokkal a kérdésekkel, amelyek meggyorsítják a projektjeid játékosítását.

Ők már olvasták

“Már azóta vártam Ádám könyvét, hogy 2017. novemberében először megemlítette, hogy ezen dolgozik 🙂 Összesen 1,5 nap alatt kiolvastam, de nem azért, mert olyan könnyű átszaladni rajta, hanem mert le sem tettem. Nagyjából minden 2. oldal után meg kellett állnom, hogy leírjak egy-egy új ötletet, amit be tudok építeni a saját vállalkozásom folyamataiba. Külön tetszett, hogy maga a könyv is játékosítva lett, zseniális 🙂 A Kollektíva saját módszere miatt pedig akkor is megérte volna végigolvasni a könyvet, ha semmi más érdekes nincs benne! Köszönöm!”

 

Barna Alexandra (Beauty Marketing Experts)

“Gratula a GAMAKO-hoz és a könyvhöz is! Elkezdtem este olvasni, de le kellett tennem a könyvet, mert annyi ötlet jött hirtelen. Úgyhogy most elkezdek rögtön egy könyvajánlót is írni róla, plusz az összes ötletet. Lényeg, hogy olvasás közben nehogy elfelejtsek valamit.”

Mészáros Róbert (BrandBirds)

“A könyv beváltja a cím ígéretét. Ez már eleve szép tőle. Mindezt könnyedén emészthető, vagány stílusban, gyakorlatias példákkal, mégsem szájbarágósan.  Ráadásul a StoryBrand-et is beépítetted… pedig az a könyv nemrég jelent meg! Kifejezetten izgalmas, hogy tele van a játékosítás nagymenőinek és kismenőinek legújabb okosságaival!”

Neisz Laura (Lámpaláz szelídítő)

“Ádám könyve lépésről lépésre mutatja be neked a gamification alapgondolatait. Az alapokra pedig egyre magasabb szintű tudást épít rá. A legcsodálatosabb az a könyvben, hogy úgy ad általános tudást, hogy közben neked csak úgy szikráznak a gondolataid, hogy mit és hogyan tudsz felhasználni a saját folyamataidban.

Én arra tudom a legjobban felhasználni ezt a frissen megszerzett tudást, hogy az időgazdálkodási csoportom számára játékosított tudásátadási folyamatokat gyártsak. Már most rengeteg ötletem van és nemsokára neki is állok a megvalósításnak!”

Danyi István (Timentor)

PIROSHETES garanciád van

Habár ilyen még sosem fordult elő, de lehetőséged van azt mondani, hogy ez egy melléfogás volt, és szeretnéd visszakérni a könyv árát, mert nem tetszik. Egyetlen e-mailedbe kerül, és máris intézzük. A véleményed mindent üt, mint a piros hetes.

quality_badge