konyv_mockup_landing

Gamification. Érthetően.

A gamification, vagyis a játékosítás egy egyre ismertebb trend itthon.

A Gyakorlati játékosítás az első olyan kézikönyv, amely elmagyarázza, hogy

  • a gamification miért működik,
  • hogyan építhetsz be játékelemeket a folyamatodba
  • pontosan mit kell megtervezned a jó működéshez.

Lebontás

A könyv első harmada segít körbejárni és megismerni azokat a problémákat és kérdéseket, amelyeket a játékosítással szeretnénk később megválaszolni.

Megértés

A megértés fejezetei az erős alapokat teremtik meg. Még mielőtt beleugranál a mély vízbe, itt megismerkedsz a gamificationhöz kapcsolódó alapvetésekkel.

Felépítés

Az utolsó részben megtanulod, hogyan lehet a korábban megismertekre felépíteni egy játékosított folyamatot. Kéz a kézben haladunk majd, és egy részletes módszertant adunk a kezedbe.

Mit tud ez a könyv?

Megmutatja, hogyan tedd jobbá a követőid vagy vevőid élményét.

A gamification segít élvezhetőbbé, érdekesebbé sőt akár egyszerűbbé tenni a marketinges, sales, oktatási, vagy épp szoftverhasználati folyamatokat.

300 oldalnyi részletes útmutató.

Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogyan tudod játékelemekkel teletűzdelni a folyamatodat, és azt is, hogy ez miért működik.

Azonnal alkalmazható ötleteket kapsz.

Igyekeztünk minden lépéshez és módszerhez példákat vagy gyakorlatokat tenni azért, hogy könnyebben megértsd a mechanizmusok működését.

Tartalomjegyzék

LEBONTÁS

1. szint: Bevezető – mindenek előtt

2. szint: Hogyan használjam ezt a könyvet?

3. szint: Miért jó játszani?

4. szint: Motiváció: miért teszünk meg valamit?

5. szint: Hogyan szippantja be a játékost a játék? A horog-modell

6. szint: Hűségprogramok – mit jelent hűségesnek lenni?

7. szint: Határtudományok és amit tanulhatunk belőlük

MEGÉRTÉS

8. szint: Mi az a gamification?

9. szint: Miért jó a játékosítás?

10. szint: Mi játékosítás és mi nem az?

11. szint: Gamification alapok

12. szint: Az MDA-keretrendszer

13. szint: MDA, kibővítve

14. szint: Játékosok

15. szint: A munka gyümölcse: jutalmazási rendszerek

FELÉPÍTÉS

16. szint: Hogyan alakítsunk ki kiegyensúlyozott pontrendszert?

17. szint: Ideális beszintezés

18. szint: A ranglisták csapdája

19. szint: A játékos életútja

20. szint: A narratíva

21. szint: A kollektív utazás

22. szint: Sötét trükkök

23. szint: Keretrendszerek

24. szint: KOJAK – a Kollektíva Játékosítási Keretrendszere

25. szint: Ötletek a nagyvilágból

26. szint: Az út kezdete

Kinek szól ez a könyv?

  • Marketingeseknek, mert a tartalom előállítása és a technológiával való lépéstartás mellett új lehetőségeket és ötleteket találhatnak az érdeklődők és leendő ügyfelek érdeklődésének felkeltésére.

  • Digitális termék fejlesztőknek, mert egyre több a kiváló termék a piacon, és egyre nehezebb kitűnni. A gamification segít a kiváló termékek felhasználói élményét javítani.
  • Tanároknak, mert a gyorsan pörgő és változó világban egyre nehezebb lekötni a diákok figyelmét. A hatalmas mennyiségű ismeretanyag átadását kiválóan lehet játékosítani.

     

     

Ki írta?

Ádám 2014 óta foglalkozik olyan közösségekkel, ahol tanulni lehet (a Kollektíva mellett ilyet a Toastmasters Veszprém, a TEDxBenedekHegy, vagy éppen a Collabri).

Azóta folyamatosan keresi és tanulja a különböző gamification módszereket, amelyeket a tanárok, kis- és középvállalkozások és a szabadúszók használhatnak.

2016-ban és 2017-ben Játékosítás a gyakorlatban címmel órát tartott a veszprémi Pannon Egyetemen. Ez remek kísérlet volt arra, hogy hogyan lehet nulla forintból egy fél éves projektet játékosítani.

2017-ben előadott a Gamification Europe Conference konferencián Nagy-Britanniában.

Az utóbbi években több magyar vállalkozás játékosítási projektjeiben is részt vett tanácsadóként vagy trénerként.

Ők már olvasták

Barna Alexandra (Beauty Marketing Experts)

“Már azóta vártam Ádám könyvét, hogy 2017. novemberében először megemlítette, hogy ezen dolgozik 🙂 Összesen 1,5 nap alatt kiolvastam, de nem azért, mert olyan könnyű átszaladni rajta, hanem mert le sem tettem. Nagyjából minden 2. oldal után meg kellett állnom, hogy leírjak egy-egy új ötletet, amit be tudok építeni a saját vállalkozásom folyamataiba. Külön tetszett, hogy maga a könyv is játékosítva lett, zseniális 🙂 A Kollektíva saját módszere miatt pedig akkor is megérte volna végigolvasni a könyvet, ha semmi más érdekes nincs benne! Köszönöm!”

 

Mészáros Róbert (BrandBirds)

“Gratula a GAMAKO-hoz és a könyvhöz is! Elkezdtem este olvasni, de le kellett tennem a könyvet, mert annyi ötlet jött hirtelen. Úgyhogy most elkezdek rögtön egy könyvajánlót is írni róla, plusz az összes ötletet. Lényeg, hogy olvasás közben nehogy elfelejtsek valamit.”

Neisz Laura, lámpaláz szelídítő

“A könyv beváltja a cím ígéretét. Ez már eleve szép tőle. Mindezt könnyedén emészthető, vagány stílusban, gyakorlatias példákkal, mégsem szájbarágósan.  Ráadásul a StoryBrand-et is beépítetted… pedig az a könyv nemrég jelent meg! Kifejezetten izgalmas, hogy tele van a játékosítás nagymenőinek és kismenőinek legújabb okosságaival!”

Ja, és még valami

imac-outline-filled

A könyv mellé kapsz 3 hónapnyi hozzáférést 15 remek játékmechanizmushoz – leírással és példákkal egybekötve.

bookmark-open-outline-filled

Készítettünk egy szupertitkos online  felületet, ahol a könyv fejezeteihez kapcsolódó extra tartalmakat gyűjtünk és frissítünk. A könyvvel ehhez is hozzáférhetsz.

location-marker-flat

Két remek gamificationhöz kapcsolódó módszerhez, a HEXAD-hoz és az Octalysis-hez készítettünk egy posztert. Ez térképként vezet majd téged, ha játékosítani szeretnél.