Ideális helyett Reális Vásárló: derítsd ki hogyan gondolkodnak és döntenek rólad a vevőid

Szerezd meg ezt a kétórás felvételt és a kitölthető sablonokat, amik kézen fogva visznek az “ilyet már csináltam” állapotból a “nem hittem, hogy így is lehet” állapotba

A marketingesek Excaliburja, az Ideális Vásárló nem létezik

Az Ideális Vásárlód nem létezik, így kifaggatni sem tudod, hogy pontos infóid legyenek

Az a gond az ideális vevőddel, hogy te alkotod meg a saját vágyaid és véleményed alapján, ami nem mindig fedi a valóságot, de önmagadnak nyilván hiszel, nem?

Sokkal hatékonyabb lenne a marketinged, ha ezeket nem kitalálnád, hanem utánanéznél.

A marketinges tananyagok a “hol lakik-hány éves” tengelyre fókuszálnak, mert a hirdetésekhez ezeket kell megadni

Az ideális vásárló kifejezésre a Google 5.450.000 találatod ad ki. Ennek a jelentős része a munka könnyű végét fogja meg: egy hirdetés beállításához milyen infóra van szükség?

Egy 20 és egy 45 évesnek is fájhat a háta például – nem lenne jobb a problémára hangsúlyt fektetni az életkor helyett?

Ennek ellenére módszeresen csomó részletet kitalálsz, de a 95%-át elsőre el is hiszed, és miután egyszer kiizzadsz egy ideális vásárló leírást, többet szinte rá sem nézel

Valószínűleg adtál nevet, talán fényképet is az ideális vevődnek, szépen leírtad táblázatszerűen, hogy ha hús-vér ember lenne, akkor milyen lenne. De azt már ritkán mondják el, hogy mikor vedd elő ezt a leírást.

Vajon mit kellene azért tenni, hogy az ideális vevőd ne csak egy kipipált sor, egy fiókban porosodó papír legyen a marketinged alappillére helyett?

Legyen stabil a marketinged alapja: építsd fel a Reális Vásárló profilodat, így mindig tudni fogod kinek-mit-hogyan mondj, hogy rábólintsanak az ajánlatodra

Ahhoz, hogy ezernyi edukációs cikk és kurzus meghallgatása után végre ne csak írogasd

  • a hirdetéseket,
  • a tartalmakat,
  • a landingeket,

amik nem igazán teljesítenek jól, ideje módszert váltani.

Már tudod, hogy ismerni kell a célcsoportot, eddig kábé megvolt leírva is a sajátod, de nem vetted elő rendszeresen (max a hirdetések beállításához). Itt az idő ezt egy fokkal okosabban művelni: így leszel egy tudatosan tervező, vásárlói pszichológiát használó szakember.

Ehhez pedig nem a tucat-blogcikkeken át vezet az út.

A célcsoportod szóba fog veled állni, fogyasztja a tartalmaidat és vásárolni fog tőled, mert úgy szólsz hozzájuk, mintha önmagukkal beszélgetnének. Így nem te veszed rá őket a vásárlásra, hanem önmagukat győzik meg. Ezért lesz a legjobb barátod a Reális Vásárló.

Adj nekem két órát és a szemed elé tárom a vevőid gondolatait

Az ideális vásárló leírás egy rakás tipp. Emiatt az egész marketinged egy billegő tákolmány lesz, és menet közben ugyan validálhatsz dolgokat, de sokkal jobb, ha már az elején kevesebbet tippelgetsz.

A Reális Vásárló lényege, hogy 1-2 kezdeti tipp után kimész a nagyvilágba (személyesen vagy virtuálisan), és megfigyeled, hogy a leendő célcsoportod hogyan gondolkodik és beszél a megoldandó problémáról. Arra vagy kíváncsi, hogy mit mondanak és hogyan mondják.

Ezzel a tudásoddal pedig úgy tudsz tartalmat, hirdetést, landing oldalt készíteni, hogy az ő szavaikat használod.

Mintha befejeznéd az ő mondataikat: erőlködés nélkül tudsz bekapcsolódni a fejükben lévő párbeszédbe, így végül önmagukat fogják meggyőzni arról, hogy igent mondjanak neked az ajánlatodra.

Mi van a Reális Vásárló csomagban?

2 órányi videofelvétel

Így részletesen megismered azokat a módszereket lépésről lépésre, amivel összerakhatod a Reális Vásárlódat.

Nézd meg, pörgesd vissza akárhányszor, akár minden egyes Reális Vásárló anyagod készítésekor.

munkafüzet és szerkeszthető sablonok

Akár már az előadás nézése közben is neki tudsz állni dolgozni, nem kell gondolkodnod, hogy hogyan kezdj bele.

Ezeket fogod elővenni mindig, amikor egy vevőszerző vagy megtartó anyagot szeretnél készíteni.

konkrét magyar példák

Ismeretlen iparágak tengerentúli vállalkozói helyett konkrét, magyar nyelvű példákat elemzünk ki közösen.

Sokkal könnyebben fogsz tudni ötleteket gyűjteni és inspirálódni ezek által.

Gondolatolvasók nem léteznek, de a Reális Vásárló anyagod miatt úgy fogod érezni magad, mintha te az lennél

A Reális Vásárló kétórányi felvétele alatt megismered az ideális vásárló felépítését (mert ez az alapja), és konkrét módszereket kapsz, hogy ebből tovább lépj a reális verzió felé.

Mindezt ráadásul konkrét sablonokkal együtt kapod, így akárhányszor is nézed meg a felvételt, már közben is tudsz dolgozni a saját verziódon.

Így ahelyett, hogy egy üres lap felett görnyednél (akár digitálisan), mindig lesz előtted egy sorvezető, ami segít a saját vásárlódat megalkotni.

Mintha egy ködös reggelen találkoznál egy jóbarátoddal. Ahogy közelítetek egymáshoz az utcán, egyre jobban kivehető az alakja, a kabátja, a vonásai.

Pontosan ugyanígy fog egyre tisztábban megjelenni előtted a saját reális vásárlód, és ezért akarod majd mindig a kezed közelében tartani ezt a leírást.

Ezzel pedig leszámolhatsz a legnagyobb ellenségeddel: az “úristen mit írjak ide és mire jó ez?”-érzéssel.

Egy posztot
kell megírnod?

Előkapod a Reális Vásárló leírásod és választasz egy hiteles információt róla, és már kerekíted is az anyagot.

Egy landing oldalt szövegeznél?

Végigpörgeted a Reális Vásárló leírásod és a szerinted megfelelő sorrendben szépen bepakolod a szükséges információkat (problémák, korábbi megoldások, élethelyzet, motivációk, satöbbi), utána pedig szépen összecsiszolod.

Egy hírlevelet
küldenél ki?

Rápillantasz az asztalodon lévő Reális Vásárló anyagodra, és az első vázlatodat picit újrafogalmazod, hogy azokat a kifejezéseket használd, amit a célcsoportod is.

Végre szertefoszlik a frusztráció és átveszi a helyét a tudat, hogy egy tudatosan tervező, vásárlói pszichológiát használó szakember vagy.

Hejhó, Ádám vagyok a Kollektívától,

én állítottam össze a Reális Vásárló anyagot a hozzád hasonló konverzióhuszárok igényei alapján.

Mélyen hiszem azt, hogy játékokkal és tudománnyal a világ hatékonyabbá ÉS érdekesebbé tehető. Mivel itt vagy, azt hiszem, hogy ebben hasonlítunk.

A gamification és a vásárlói pszichológia szerintem egy olyan módszerhalmaz, amellyel rengeteg problémát meg lehet oldani. Annyira hiszek az egyszerű problémamegoldás erejében, hogy 2015-ben tartottam erről egy előadást a TEDxYouth@Budapest konferencián.

2016 óta segítek magyar vállalkozásoknak újratervezni a termékeiket és szolgáltatásaikat úgy, hogy az emberek akarják, tudják és imádják azokat használni. Így a kampányok jobban konvertálnak, több visszajelzés érkezik a vásárlóktól és gyakrabban használják a játékosított alkalmazásokat a felhasználók.

Ezt mondják a korábbi nézők