BeszédTréningjeink

Hallottál valahonnan a nyilvános beszéd tréningünkről, de nem tudod eldönteni, hogy neked való-e? Leírtuk röviden azt, hogy mire számíthatsz a jelentkezéstől a tréning utáni időszakig.

Tréning előtt

Miután jelentkezel, kapsz tőlünk egy emailt. Ebben roppantul megörülünk neked, és leírjuk még egyszer a legfontosabb információkat a tréningről: mikor lesz, hol lesz, mit hozz magaddal, satöbbi. Leírjuk azt is, hogy ezen a tréningen annyit tudsz fejlődni, amennyit beleteszel, ezért minden egyes résztvevőnek lesz a foglalkozás elején 1-1 perce, hogy a számára legkedvesebb témáról beszéljen. Nem kell semmi plusz eszköz vagy ppt, egyszerűen kiállsz és beszélsz. Minél hamarabb jelentkezel a tréningre, annál több időd van erre a mini beszédre készülni. Az összes résztvevőtől kapsz visszajelzést ezután, így független fülek tapasztalata is segít a fejlődésben.

A tréning előtti napokban pedig küldünk még egy utolsó emlékeztetőt, nehogy rászervezz a foglalkozásra 🙂

Tréning alatt

Emberek előtt beszélni stresszes szituáció, mindegy mennyire vagy gyakorlott. Éppen ezért rögtön a házi feladattal, a minibeszédekkel kezdünk. Ez azért fontos, mert így lesz egy friss élményed első kézből, és amikor például a jó és rossz előadások ismérveiről vagy a gyakori félelmekről beszélgetünk, egyből jönnek az ötletek. Emellett ez is segít interaktívvá tenni a foglalkozást.

Ezután négy területtel foglalkozunk: előadói hitelesség és üzenet, tartalmi szerkesztés, előadástechnika, vizuális támogatás. Többek között a következőket fogjuk tenni:

  • gyakorlati példákat fogunk megnézni és kipróbálni,
  • elemzünk videót és híres beszédeket,
  • megnézzük, miért ragad meg egy gondolat a fejünkben,
  • miért jó, ha történeteket mesélünk,
  • hogyan nem felejted el, hogy mi a következő rész az előadásban,
  • hogyan lesz ütős ppt-d (esetleg Prezid),
  • hogyan mozogj előadás közben,
  • mitől lesz gördülékeny és stílusos a beszéded.

Fontosnak tartjuk azt, hogy kérdés ne maradjon megválaszolatlanul: ha valamit nem értesz vagy hozzáfűznivalód van egy részhez, szólj! Így mindannyian tanulunk valami újat.

trening02

Tréning után

A nem-tudás és a mindennapi használat között két hegyet kell megmászni. Az első hegy a tréning, ekkor megismered és megérted azt a rengeteg módszert és eszközt, amit felhasználhatsz azért, hogy nagyobb hatással legyél másokra a munkádban és az életedben. Aztán meg kell mászni még egy hegyet, ami gyakran magasabb, mint az első: magadtól kell gyakorlatba ültetni a tanultakat. Ha ez nem történik meg, akkor a tréningnek – bármilyenről is legyen szó – sokkal kisebb lesz a hatékonysága.

Néhány héttel a tréning után érdeklődünk nálad, hogy mit sikerült már beépíteni a gyakorlatba, esetleg miben van még szükséged segítségre. Emellett friss ötleteket és tippeket kaphatsz a hírlevelünkről is – erre akár most is fel tudsz iratkozni itt.

 

Kérdésed van? Írj nekünk!