OktatásTréningjeink

Hisszük, hogy minden egyes tréningünkkel adunk valamit a világnak és a benne élő embereknek. Azt szoktuk mondani, hogy amit elmondunk, azt mi már kipróbáltuk és ajánljuk mindenkinek. Viszont azt saját magadnak kell eldöntened, hogy tényleg alkalmazod-e. Mások vagyunk, más a világszemléletünk és más a személyiségünk is. Ami nálam működik nem biztos, hogy nálad is fog. Ha csak egyetlen dolgot fogsz a későbbiek folyamán használni a tréningen elhangzottak közül, mi már boldogok vagyunk! Így kezdtük, azt hiszem nem csalódtunk a végén.

Mi történt?

Még 2015 telén jártunk a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége által szervezett vezetőképzőn Hajdúböszörményben. Arra kértek minket, hogy pár órás csapat összekovácsoló tréninget, majd pedig a második napon két külön csoportban vezetői feladatokban kevésbé és jobban jártas csoportoknak tartsunk képzést. A szombati nap során három csoportot alakítottunk a résztvevőkből és általános kommunikációs valamint közösségépítési tréninget tartottunk a számukra.

Közösségépítés

Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mitől közösség egy közösség? Mikortól mondhatjuk emberek egy csoportjára, hogy ők egy közösséghez tartoznak?

Derek Sivers TED előadásával pedig rátértünk arra, hogy hogyan lehet mozgalmakat elindítani:

Vezetői kompetenciák

A fő téma itt a motiváció volt. Hogyan motiváljam a hozzám tartozókat, illetve magamat, hogy jó vezető legyek? Kicsivel jobban kibontottuk, hogy hogyan is kell megfelelően delegálni:

  1. Megfelelő ember kell a megfelelő helyre
  2. Folyamatosan növeljük a terhelést
  3. Adjuk át a teljes folyamatot
  4. Kérjük számon az eredményeket
  5. Ne szóljunk bele a dolgokba

Egyszerűen hangzik, ugye? Mégis sokaknak nehezére esik.

Kommunikáció

A tréning ezen szakaszában arról beszélgettünk, hogy hogyan lehet a konfliktusokat a legkönnyebben feloldani. Szó volt az asszertív kommunikációról, valamint arról, hogy mik azok a leggyakrabban előforduló érvelési hibák amiket elkövetünk egy-egy vita során. Ha bővebben bele szeretnéd ásni magad a témába, van hozzá egy kiváló oldal, ami összegyűjti ezeket: KATT

Mivel Ádám beleásta magát a Játékosításba /Gamification/ ezért ennek a területnek az előnyeire is felhívtuk a figyelmet.

Visszajelzések:

“Bárki elmondhatta a véleményét, játékos volt a program, nem csupán száraz elméleti képzés volt”

“Nagyszerű hangulat, érdekes témák, jó felépítésű előadások”

“Nincs elég hely dicsérni”

“Előadásmód! (kötetlen, választékos, jól felépített)”

Köszönjük, hogy ott lehettünk!