Az ügyfeleid úgy viselkednek, ahogy megtervezted?

A bizniszed tervezhető, és az emberi viselkedés is. Ezen a tréningen megtanulod, hogyan.

 

A marketinged

és az üzleti folyamataid átgondoltak, modernek, mérhetőek. De néha ez sem elég a fejlődéshez és nem egyértelmű miért.

A frusztráció

pedig azonnal megjelenik ilyenkor: „basszus, ne már, most megint meg kell tanulnom valami újat?”

Mi lenne, ha

a már meglévő tapasztalataiddal tennéd hatékonyabbá és érdekesebbé a bizniszedet?

A Viselkedéstervező Tréninget azért hoztuk létre, hogy a marketinged mellett az ügyfeleidet is jól irányítsd.

Ezen az egynapos tréningen megtanulod azt, hogyan használd a játékok, a pszichológia és a viselkedés gazdaságtan elemeit vevőszerzésre és -megtartásra.

Következő alkalom: 2020. március 18. szerda, Budapesten a Falk1-ben.

Ez a tréning szerepel a szótárban
az ’intenzív’ szónál

  • egy nap alatt nulláról középhaladóig fejlődsz viselkedéstervezésben
  • az üzleti fókusz miatt nem lesznek irreleváns példák
  • nem csak ülsz, aktívan dolgozol is közben

Ráadásul

  • lesz elemózsia testnek és szellemnek – egész napos ellátást kapsz
  • a kis csoport miatt minden kérdésre van idő
  • kipróbált ötleteket és tervrajzokat kapsz

Menő lenne, ha a marketinged annyira lebilincselő lenne, mint egy videojáték?

Szinte hetente halljuk, hogy a videojátékok mennyire beszippantják a játékosokat. Szeretnek rajongói közösségekbe tartozni, fejleszteni magukat, kihívásokat teljesíteni. Ezt az üzleti életben is elérhetjük. Erre jó a gamification.

 

Ha tudatosan felhasználjuk a játékok bizonyos elemeit (pontok, jelvények, ranglisták, satöbbi), akkor ezeket konverziószorzóként beépíthetjük az üzleti folyamatainkba. Nem teljes játékokat használunk, csak néhány elemet – ettől lesz ez játékszerű tervezés.

Ez a tréning neked való, ha

startupper vagy

mert hiába van egy világmegváltó ötleted, ha nem tudod rávenni az embereket, hogy kipróbálják és megvegyék.

vállalkozó vagy

mert mindannyian tudjuk, hogy egy visszatérő vásárló ötödannyiba kerül, mint egy teljesen új.

marketinges vagy

mert a nap végén csak az számít, hogy hány embert vettél rá a konverzióra (és hogyan).

Erről lesz szó

Megalapozunk

Tervezünk egy szuper egyszerű játékot, aztán kialakítunk egy közös szótárat azért, hogy egész nap értsük egymást. Itt becsúszik egy pici elmélet: mi a gamification, milyen viselkedésmodellt használj gyors elemzésre, pontosan mit jelent a motiváció.

Fejest ugrunk

Megismersz két módszert, így könnyebb lesz helyre tenni a későbbi ötleteket. Elemzésre az Octalysis módszertant használjuk, és 3-4 konkrét folyamaton végigmegyünk, hogy tökéletesen értsd a működését. Tervezésre a saját módszertanunkat fogod megismerni, a KOJAK-et.

Lubickolunk

Alapvető folyamatelemzési és gamification tervezési technikákat próbálsz ki egyedül és csoportos küldetésben is. Folyamatelemzésre egy service design és egy vizuális módszert próbálsz ki, gamification tervezésnél pedig egy elemenként felépíthető verzióját a KOJAK-nek.

Elmerülünk

Legalább 5 részletes példán megyünk együtt keresztül, amikhez minden friss ismeretedre szükséged lesz. Tervezni fogsz egyszerű pontrendszert, egy kihívássorozatot, és még 3 játékosított folyamatot. Van, amit egyedül, van, amit csoportosan terveztek meg.

A nap folyamán annyi elméleti dologról lesz szó, amennyi tényleg szükséges a hatékony tervezéshez, és mindegyik blokkhoz legalább egy gyakorlatot el fogsz végezni. Például a viselkedésmodelleknél megismerjük Fogg diagramját, utána pedig két pici esettanulmányban megnézzük, hogy a segítségével hogyan lehet konverziót növelni.

Hejhó, Ádám vagyok a Kollektívától,

és én állítottam össze a tréninget a hozzád hasonló „konverzióhuszárok” igényei alapján.

Mélyen hiszem azt, hogy játékokkal és tudománnyal a világ hatékonyabbá ÉS érdekesebbé tehető. Mivel itt vagy, azt hiszem, hogy ebben hasonlítunk.

A gamification szerintem egy olyan módszerhalmaz, amellyel rengeteg problémát meg lehet oldani. Annyira hiszek az egyszerű problémamegoldás erejében, hogy 2015-ben előadtam erről a TEDxYouth@Budapest konferencián.

2016 óta segítek magyar vállalkozásoknak hatékonyabbá és érdekesebbé tenni a termékeiket és szolgáltatásaikat. Így a kampányok jobban konvertálnak, több visszajelzés érkezik a vásárlóktól és gyakrabban használják a játékosított programokat a felhasználók.

2018-ban kiadtuk az első és máig egyetlen gyakorlati szakkönyvet a témában magyar nyelven. Mára már többszáz szétjegyzetelt példányt forgatnak napi rendszerességgel az ügyfeleink – a tervezésben ennek a könyvnek nincs párja. Te pedig fix ajándékként megkapod, ha jelentkezel.

Ezután nem csak csendes megfigyelőként fogsz bólogatni a témában

Kisgyerekként rácsodálkozunk a körülöttünk lévő színes, nagy ábrákra. Amikor megtanulunk olvasni, az ábrák új értelmet kapnak: szavakká válnak.

Ugyanezt fogod érezni a tréninggel: látni és érteni fogod, hogy mi mozgatja az embereket. A releváns példák miatt már helyben elkezded újragondolni a folyamataidat.

A mi célunk az, hogy te a lehető leginformációdúsabb napot éld át, ezért a tréning mellé megkapod a Gyakorlati játékosítás könyvünket is, mert ez jár neked (értéke 5.990 Ft).

„Nekem aznapra betelt a pohár :-)”

Ezt nem mi mondtuk, hanem az egyik tréningrésztvevőnk. Nézd kikkel dolgoztunk már együtt:

SAVEGAME garanciád van

Egy vérbeli játékos tudja, hogy a fontosabb pillanatok előtt mentenie kell. Előfordulhat, hogy ez mégsem a te bulid lesz. Ha a tréning elején úgy érzed, hogy ez nem az, amire te számítottál, akkor ebéd előtt szólj Ádámnak, hogy te akkor hazamész. Ekkor visszautaljuk a részvételi díjadat és számodra hamarabb ér véget a nap.

"Harminc bizony dalolva ment"

Jöhetnénk a családias hangulattal, de valójában azért húztuk meg a határt 30 résztvevőnél, mert ennyire lehet még figyelni tréning közben (kérdések, elakadások, miegymás).

Persze nem azt mondom, hogy most azonnal le kell adnod a jelentkezésed, de elég sanszos, hogy valakinek az ujja éppen a Jelentkezek gomb felett remeg, és a te helyedet fogja megszerezni.

nap
óra
perc
másodperc